Jan Heij Machinefabriek bouwt met CEmarkering

Jan Heij Machinefabriek neemt verantwoordelijkheid! Wij verbeteren onze machines continu. Zo garanderen we een machine die veilig is. Onze engineers, machinebouwers en monteurs werken elke dag samen om aan de hoge veiligheidseisen te voldoen. Machines van Jan Heij Machinefabriek uit Wekerom voldoen aan de ATEX-richtlijn en zijn gebouwd volgens de Europese normen. Het CEkeurmerk op onze machines is dan ook meer dan terecht!

CEmarkering, is dat verplicht?

Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. In een veilige werkomgeving horen machines die in overeenstemming zijn met de richtlijnen. Die Europese richtlijnen zijn al meer dan 10 jaar van kracht: een werkomgeving zonder CE-machines is niet meer van deze tijd! De arbeidsinspectie kan hierop controles uitvoeren. Verzekeringen kunnen als eis stellen dat er goedgekeurde machines gebruikt worden. We kunnen heden ten dage niet meer onder een CEkeurmerk uit.

CEmarkering

Wat is CE-markering?

In Europa hebben we regels opgesteld zodat er enkel veilige machines gebouwd worden. Elke fabrikant of importeur moet zich ervan overtuigen dat zijn machines aan die regels voldoen. Pas dan mag hij de CEmarkering op zijn machine plaatsen. Machines van Jan Heij Machinefabriek voldoen aan de regels van de Europese Unie en dragen CE met trots!

ATEX Veevoedermachines

Hoe zit het met ATEX?

Voor machines in explosiegevaarlijke omgevingen zijn zwaardere en meer regels opgesteld, oftewel, ze moeten voldoen aan ATEX. Door die richtlijnen te volgen wordt de kans op een grote ontploffing verminderd. Machines die uit onze fabriek komen voldoen aan de richtlijn ATEX 95 (richtlijn 94/9/EG).  Dat betekent dat ze geen explosieve atmosfeer doen onstaan. Mocht die onverhoopt wél ontstaan dan zijn ze bestand tegen de druk of voeren de druk af naar buiten.